Monday, 21 December 2009

Anna Nabila's 4th Birthday Party


Birthday gurl...
ABOUT a month ago we threw a small simple birthday party for Kakak on her 4th Birthday. Earlier, she celebrated her Birthday with her friends at her nursery. Million thanks to all who came and also thanks for all the well wishes and presents. May Allah bless us all...


Kakak is showing her gigantic handmade birthday card received from her teachers and frens...


Reading her birthday card with Emil...

While others were enjoying their snacks, kakak still couldn't take her eyes off the card, huhuuu....

Kepada kakak, Selamat Hari Jadi. Daddy, Mummy n Adik will always love u. Moga jadi anak yg solehah, moga hidup kakak senang dan dipermudahkan selalu, berjaya di dunia dan akhirat hendaknya. insyaAllah... Moga Allah sentiasa melimpahkan kasih sayang buat kita sekeluarga... The event went well. Alhamdulillah. We hope everyone has had a wonderful time, good foods and good laugh. These are some of the pictures of the simple party, lets have a peek, shall we? :D

Can u spot adik? He's vacuuming the house to make sure its super duper clean for the comfort of our guests, tengkiu adik...

Tetamu dah sampai... borak apa tu???

Eating time... dont shy-shy okey...

...wonder whats so funny???

Kids territory... who wants balloon, ask ammar... :D

Mummy n Daddy pun nak enterframe juga... :D

Happy Birthday to you Anna Nabila. Make a wish and blow the candles...

Kakak n Husna cut the cake...

Selesai majlis, kita lepak2 sekejap...

...and finally a special thanks to Auntie Wan for the following lovely video... :D

video

Again, thanks all...

***** *** *****


Friday, 11 December 2009

Dekorasi Belon Tanpa Helium

ENTRY sekarang ni pendek-pendek saja. Penyakit malasss nak update masih ada, tatau lah bila nak sembuh, huhuhuuu...
.
Kali ni aku nak ngajar korang cara-cara dekorasi belon yang ada class tapi menjimatkan. Ya, tuan-tuan dan puan-puan sekalian, kadang-kadang kita bess tengok orang buat birthday party anak-anak dengan menggunakan gas helium. Terasa grand pulakkan? Tapi nak beli gas helium tu adakalanya mahal lah pulak. Tambah pulak zaman ekonomi melecet ni... sebolehnya serba serbi nak cut cost kan? So camna cara nya korang boleh nak buat dekorasi ala-ala belon helium tapi menggunakan gas dari dalam perut korang yg boyot tu??? hehehee... ini lah cara nya, meh aku ajar meh...
.

Mula-mula tiup lah belon macam biasa - gambar hiasan.


Pastu suruhlah anak-anak anda menggosokkan belon2 itu kat rambut memasing. Diorang mesti suka sebab rasa macam satu permainan pulak.


Semua belon mesti kena gosok, tujuannya agar belon-belon tu ada caj statik.


Lepas tu korang letakkan bahagian yang bergosok tadi tu kat syiling rumah... dan dengan magiknya belon itu akan melekat dengan sendiri nya... waaaaaahhhh, kagum tak??


Haaa... kan nampak macam guna helium gas tu? Baru lah Grand kan?? Lepas tu boleh lah korang mula kan party, yeahhh kita ronggeng kiri kanan... yeaaaahhh... ronggeng sampai pagi!!!! hahahaaaa... :D
.
Cuba lah!
*Sila abaikan keadaan rumah yg mcm tongkang pecah!
.
***** *** *****